ua en ru

Лідером політичного реваншу може стати Ляшко, - політолог

Закон "Про особливий статус Донбасу" викликав обурення патріотично налаштованої частини українського суспільства. Про це заявив політолог Володимир Цибулько.

"Причому обурення викликає як його суть, яку можна сміливо назвати політичною капітуляцією перед Путіним, так і форма прийняття - цинічна тоталітарна маніпуляція поняттям парламентаризм, яку собі не дозволяв навіть одіозний диктатор Янукович", - зазначив він.

"Україна була обурена. За що боролись, за що стояв Майдан? Але, до слова, Майдан дав людям в руки зброю. І ці люди - добровольчі батальйони, бійці Нацгвардії та й просто бійці ВСУ - теж обурені політичною зрадою Порошенко, адже саме вони лили на Донбасі кров, саме їх побратими вмирали за свободу України. ці сили, ці люди тепер будуть прагнути до реваншу", - вважає політексперт.

"Прогнозовано, що ця ситуація може привести до зростання популярності Олега Ляшко та його Радикальної партії. Адже лідер радикалів з ​​самого початку заявляв, що переговори з Путіним приведуть до зради і здачі українських територій", - сказав Цибулько.

"Політик виявився правим, і це може поліпшити йому рейтинг, але навряд чи поліпшить настрій. Адже головна теза передвиборної програми партії Ляшко - мир в Україні, справедливе і чесне завершення конфлікту на окупованому російськими військами Донбасі. Натомість ситуація, яка склалася вимагає внутрішніх політичних розборок. назріває патріотичний реванш, лідером якого цілком логічно може стати Ляшко. Тепер слово за Ляшко. Хоча, знаючи політика - тільки словами він не обмежиться ", - прогнозує політолог.