ua en ru

Лідерам опозиції пора визнати, що євромайдан вийшов з-під їх контролю, - нардеп від ПР

Опозиційні лідери повинні знайти спільну мову з радикальними елементами майдану і тоді шляхом діалогу між опозицією і Президентом, шляхом дискусії в парламенті між депутатами реально зупинити ескалацію конфлікту в країні. Так вважає народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Сальдо.

"Лідерам опозиції пора визнати, що так званий євромайдан вийшов з-під їх контролю. Їм слід "розкрити" очі і побачити, що радикалізація страйкуючих і вже відвертий фашизм - це не просто шлях в нікуди. Це безвинні жертви з обох сторін і розвал України. Президент та інші представники влади виконують свої обіцянки. А у відповідь знову летять "коктейлі Молотова", звучать погрози про фізичну розправу, завдається непоправної шкоди будівлям і спорудам у столиці, шкоди всій Україні. Адже кожне повідомлення про масові заворушення - удар по можливостях нашої держави, можливостях кожної людини, яка живе в Україні. Нічні події біля Українського дому - яскраве тому підтвердження", - заявив парламентарій.

"Також бандитствуючі молодчики продовжують захоплення облдержадміністрацій. При цьому часто засобами масової інформації вкидаються провокаційні повідомлення. Наприклад, тиражується відео з голим чоловіком, якого роздягнув "Беркут". Але чому ж ніхто не говорить і не пише, що чоловік погрожував самоспаленням, і його одяг був весь просякнутий бензином, а поруч йшов пожежний з вогнегасником. Чому мовчать, що "постраждалого" чоловіка врятували від неминучої загибелі? На жаль, це виявилося "неважливим". Адже важливо було інше - посіяти в душах людей і їх свідомості, що "Беркут" - це зло і нелюди. А те, що "Беркут" - стіна між хаосом, анархією і мирними громадянами правової країни, говорити не хочуть. Як не хочуть показувати кадри, як у хлопців, вірних Присязі і які стримують громадянську війну, летять каміння і "коктейлі Молотова", - наголосив він.

Водночас Володимир Сальдо висловив упевненість у тому , що політичний конфлікт в країні має бути вичерпано.

"Глава держави зробив крок назустріч опозиції, виступивши з конкретними пропозиціями щодо мирного врегулювання політичної кризи. Якщо опозиціонери дійсно відповідальні за свої дії і за долі людей, які їм вірять, вони повинні проявити розсудливість і піти назустріч Україні та всім її громадянам, знайшовши спільну мову з радикальними елементами майдану. І тоді шляхом діалогу між опозицією і Президентом, шляхом дискусії між депутатами в парламенті ми зупинимо ескалацію конфлікту в країні і відновимо економічну та політичну стабільність. Ми повернемо українцям віру в завтрашній день і майбутнє своєї країни", - підсумував він.