ua en ru

Лідер проросійської опозиції Сербії закликав вислати з країни посла України

Лідер проросійської опозиції Сербії закликав вислати з країни посла України Фото: МЗС України (mfa.gov.ua)

МЗС Сербії розкритикував Олександровича за заяву про повної підпорядкованості Белграда Москві

Лідер проросійської опозиційної Сербської радикальної партії Воїслав Шешель закликав уряд оголосити персоною нон грата посла України Олександра Олександровича за образу сербського народу. Про це повідомляє видання Danas.

"Слід просто швидко вигнати його з території Сербії. Настав час показати іншим послам, що те, як вони ведуть себе по Сербії, не може тривати вічно", - заявив Шешель.

Радикальний лідер зазначив, що нещодавно посол України заявив, що Росія використовує Сербію для створення хаосу і провокує нову війну на Балканах, а президент Росії Володимир Путін "не дбає про Сербії", але використовують країну як "ще один інструмент для знищення Європи".

Нагадаємо, раніше у Міністерстві закордонних справ Сербії розкритикували Олександровича за заяву про повної підпорядкованості Белграда Москві і пригрозили наслідками.

"Він заявив, без обґрунтованих тверджень про сербський фактор дестабілізації Македонії, створення напруженості у відносинах з Хорватією, участь сербських екстремістів у спробі державного перевороту в Чорногорії... Звичайно, він не упустив можливості підтримати вже відомий вислів одного західного дипломата про сидінні на двох стільцях. До щастя, що інтерв'ю не було довшим, оскільки Сербія, ймовірно, була б звинуватили в провокації Другої світової війни, звичайно, у співпраці з Москвою", - заявив державний секретар МЗС Сербії Івіца Тончев.