ua en ru

Лідер проєвропейської партії Молдови назвала Додона "зрадником батьківщини"

Лідер проєвропейської партії Молдови назвала Додона "зрадником батьківщини" Фото: Ігор Додон (kremlin.ru)

Додона звинуватили в тому, що він поставив "під загрозу незалежність і суверенітет Молдови"

Лідер проєвропейської партії Молдови "Дія і Солідарність" Майя Санду вважає президента країни Ігоря Додона "зрадником батьківщини". Відповідна інформація вказана у офіційній заяві до генеральної прокуратури Молдови, передає unimedia.info.

Повідомляється, що Санду оголосила про подачу заяви до прокуратури у зв'язку з державною зрадою Ігоря Додона на посаді президента. Зокрема, партія звинувачує Додона в тому, що він поставив "під загрозу незалежність і суверенітет Молдови".

Крім того, партія оголосила Додона "зрадником батьківщини". На думку супротивників президента, він не має права представляти інтереси виборців, а також повинен відповісти за свої антидержавні та антигромадянські дії. Нібито Додон відкрито ідентифікується з інтересами Росії та став "васалом" Путіна. Крім того, президент Молдови нібито використовує російські гроші для просування свого іміджу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Молдови не підтримує парламент у виведенні військових РФ з Придністров'я.

Зазначимо, лідер проєвропейської партії Молдови "Дія і Солідарність" Майя Санду восени минулого року програла Додону у другому турі виборів президента. Зокрема, вона набрала 47,82% або 765 460 голосів виборців.