ua en ru

Лідер партії "Зелені" Олександр Прогнімак подає в суд на журнал "Власть денег" за спотворення фактів і порушення авторського права

Лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак звернувся з позовом до суду проти журналу «Власть денег» за порушення авторського права і недостовірну інформацію, що міститься у статті-інтерв'ю в жовтневому номері журналу «Власть денег», повідомляє прес-служба Прогнімака.
Згідно ст.13 закону «Про авторське право та суміжні права», Олександр Прогнімак є співавтором інтерв'ю. Однак, як зазначив у своєму позові Олександр Прогнімак, він не давав згоду на публікацію інтерв'ю журналу «Власть денег». Про що заздалегідь повідомив видання в офіційному листі, відповідно до ст.2 закону «Про друковані засоби масової інформації». Також політик зазначив, що предметом позову є ряд недостовірної інформації, яка використовується авторами інтерв'ю в матеріалі.
«Я поважаю пресу та свободу слова. Проте в черговий раз нагадую: свобода слова - це не свобода брехні», - підкреслив Олександр Прогнімак.