ua en ru

Тарута назвав Порошенко "головним олігархом"

Тарута назвав Порошенко "головним олігархом" Фото: Сергій Тарута (УНІАН)

За словами народного депутата, Україні необхідно провести деолігархізацію країни, і як це зробити вже відомо з досвіду інших країн

Націоналісти, протестуючи проти засилля олігархів, прийшли до парламенту, хоча потрібно було йти до головного українському олігарха – Петра Порошенка на Банкову, адже саме там знаходяться всі нитки управління парламентом і причини політичної корупції в Україні. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, коментуючи виступ націоналістичних сил проти олігархів.

"Олігарх – це той, хто створив статки через політичний фактор або впливаючи на політику в країні. Ті, хто керують депутатами в Раді, ось це – олігархи. Націоналісти прийшли до Ради, хоча за логікою повинні були піти до головного українського олігарха – Петра Порошенка на Банкову. У Порошенка в 2014 році була можливість покінчити з олігархами. Але сама існуюча система налаштовує на політичну корупцію, і нікому не вигідно це зупинити. Сьогодні найкращий бізнес в Україні – на політиці, куди люди приходять заробляти. Головна проблема знаходиться на Банковій, де сходяться всі нитки управління парламентом", – зазначив Сергій Тарута.

За словами народного депутата, Україні необхідно провести деолігархізацію країни, і як це зробити вже відомо з досвіду інших країн.

"У моїй Доктрині збалансованого розвитку країни "Україна 2030" чітко прописано, як провести деолігархізацію країни та побороти корупцію. Цей шлях пройшли багато країн світу. Для цього потрібні політична воля, незалежні інститути, децентралізація, а також необхідно забрати у чиновників можливість розподіляти ресурси", – підкреслив Сергій Тарута.