ua en ru

Лідер німецьких соціал-демократів анонсував свою відставку

Лідер німецьких соціал-демократів анонсував свою відставку Фото: Мартін Шульц

Мартін Шульц висловив намір піти з посади голови партії

Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц анонсував свою відставку з посади голови партії. Про те повідомляє FAZ.

Як наголошується, Шульц запропонував в якості кандидатури Андреа Налес. Лідер соціал-демократів має намір замінити Зігмара Габріеля на посаді міністра закордонних справ.

Повідомляється, що Андреа Налес є явним фаворитом в боротьбі за лідерство. У разі її обрання вона стане першою жінкою, яка очолить СДПН.

Відзначимо, Мартін Шульц був обраний головою партії в березні минулого року при підтримці 100% делегатів з'їзду СДПН. Пізніше його критикували за невдалу виборчу кампанію, яка принесла партії найнижчий результат в історії - 20,5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що роботу нового німецького уряду очікує "солідне фінансування".

Ангела Меркель назвала нинішній прорив у коаліційних переговорах твердою основою роботи стабільного уряду. За її словами, зусилля майбутнього уряду Німеччини таргетинг насамперед на інвестиції в економіку країни з метою забезпечення її конкурентоспроможності.