ua en ru

Лідер КНР оголосив про виділення 60 млрд доларів фінансової допомоги країнам Африки

Лідер КНР оголосив про виділення 60 млрд доларів фінансової допомоги країнам Африки Фото: Сі Цзіньпін (flickr.com/poroshenkopetro)

Також Китай спише борги частині країн Африки

Китай виконав свою обіцянку щодо надання Африці фінансової підтримки у розмірі 60 млрд доларів. Про це заявив голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін у понеділок на церемонії відкриття Пекінського саміту Форуму китайсько-африканського співробітництва, передає "Сіньхуа".

За словами глави КНР, дане фінансування або вже надано, або організовано. Як відомо, в 2015 році Китай на саміті Форуму китайсько-африканського співробітництва у Йоганнесбурзі оголосив рішення надати Африці фінансову підтримку, щоб забезпечити успішну реалізацію десяти великих планів китайсько-африканського співробітництва.

Крім того, Китай спише частині африканських країн прострочену станом на кінець 2018 року заборгованість за безвідсотковими міжурядових позик. Зокрема, списання боргів буде вироблено для найменш розвинених африканських країн, бідних країн з великим борговим навантаженням, внутрішньоконтинентальних і невеликих острівних країн, які мають дипломатичні стосунки з Китаєм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайська влада буде підтримувати бізнес через невизначеність і ризиків отримання збитків від торговельної війни з США.