ua en ru

Лідер КНДР виїхав на зустріч з президентом Південної Кореї

Лідер КНДР виїхав на зустріч з президентом Південної Кореї Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (kcna)

Кім Чен Ин готовий обговорити питання, що стосуються поліпшення відносин між країнами Корейського півострова

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виїхав на зустріч з главою Південної Кореї Мун Чже Іном, запланованою в демілітаризованій зоні між державами. Про це інформує Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), передає Yonhap.

Як зазначає ЦТАК, Кім Чен Ин готовий обговорити всі питання, що стосуються поліпшення відносин між країнами, досягнення миру, процвітання і возз'єднання Корейського півострова.

Зустріч запланована на 10:30 (04:30 за Києвом, - ред.) в павільйоні "Будинки миру". Як символічний жест, глави країн посадять там сосну і розташують поряд з нею камінь з написом "Мир і процвітання". Після переговорів відбудеться третій двосторонній саміт. Минулий саміт проходив в 2007 році.

Відзначимо, в кінці березня повідомлялося, що лідери Північної і Південної Кореї домовилися провести двосторонній саміт 27 квітня 2018 року.

Майбутній саміт за участю лідерів КНДР і Південної Кореї буде всього лише третім за всю історію конфлікту між сторонами. Очікується, що зустріч може виявитися важливим дипломатичним кроком для вирішення проблеми ядерної програми Пхеньяну.

Нагадаємо, в Південній Кореї розкритикували майбутню зустріч президента країни із лідером КНДР.