ua en ru

Лідер КНДР розпорядився "поліпшити зв'язки з Південною Кореєю

Лідер КНДР розпорядився "поліпшити зв'язки з Південною Кореєю Фото: Кім Чен Ин (twitter.com/kcna koreannews)

Кім Чен Ин заявив, що настав час припинити нарощування напруженості на Корейському півострові

Лідер Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ин розпорядився створити необхідні умови для поліпшення відносин з Південною Кореєю. Про це повідомило Центральне телеграфне агентство КНДР (KCNA).

"Нашій країні потрібно рішуче дотримуватися політики, яка дала б змогу здійснити прорив в об’єднанні з Південною Кореєю. Не варто ворушити минуле і згадувати про взаємини з Сеулом. Замість цього слід покращувати зв'язки між Північчю і Півднем", - сказав Кім Чен Ин.

Він також заявив, що підтримання контактів і взаємодії Півночі і Півдня перешкоджає "різні негідні застереження, юридичні і політичні інструменти".

"Настав час об'єднати зусилля корейського народу, щоб припинити нарощування напруженості на Корейському півострові. Йдеться про примирення нації та її добровільне об'єднання", - цитує лідера КНДР агентство.

Нагадаємо, КНДР і Південна Корея домовилися провести переговори на найвищому рівні 9 січня 2018 року. Передбачається, що на зустрічі основну увагу буде приділено пошуку шляхів того, щоб північнокорейські спортсмени могли взяти участь у зимових Олімпійських іграх у Південній Кореї в лютому.