ua en ru

Лідер Каталонії закликав Мадрид організувати референдум про незалежність

Лідер Каталонії закликав Мадрид організувати референдум про незалежність Фото: Кім Торра (flickr.com)

Торра пропонує провести референдум за прикладом канадського Квебека

Голова уряду Каталонії Кім Торра закликав прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса організувати референдум про незалежність Каталонії. Відповідний запис Торра розмістив у своєму Twitter.

Зокрема, Торра запропонував Санчесу організувати референдум за прикладом канадського Квебека. Зазначимо, що на останньому з них у 1995 році 49,42% виборців підтримали незалежність провінції.

"Шановний голова уряду, з політв'язнями та політичними біженцями, з тисячами каталонців, яких переслідують за референдум 1 жовтня (2017, - ред.), з постійною відмовою в реалізації права на самовизначення - хто ставить конфлікт на перше місце? Як щодо переговорів і угоди, як між Канадою і Квебеком, наприклад", - зазначив Торра.

Лідер Каталонії закликав Мадрид організувати референдум про незалежність

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Барселоні поліція знесла наметове містечко прихильників незалежності Каталонії.

Відзначимо, 11 вересня в Барселоні сотні тисяч каталонців вийшли на протести з вимогою незалежності від Іспанії.

Референдум у Каталонії пройшов 1 жовтня 2017 року без санкції офіційного Мадрида. За незалежність проголосували 90,18% виборців. Після проголошення незалежності Мадрид скасував автономію Каталонії.