ua en ru

Лідер Каталонії у відповідь на ультиматум Мадрида запропонував перейти до діалогу

Лідер Каталонії у відповідь на ультиматум Мадрида запропонував перейти до діалогу Фото: мітинги в Каталонії (wikimedia.org)

Пучдемон запропонував прем'єр-міністру Іспанії зустрітися протягом двох місяців

Лідер іспанської Каталонії Карлес Пучдемон запропонував прем'єр-міністра країни Маріано Рахою зустрітися протягом двох місяців і обговорити ситуацію в регіоні. Про це повідомляє El Mundo

"Для всього цього протягом наступних двох місяців наша головна мета - залучити вас до діалогу і що всі інститути і міжнародні лідери, іспанські і каталонські, які висловили готовність до переговорів, мають можливість обговорити їх", - йдеться в листі лідера каталонського.

Також зазначається, що Пучдемон не прояснює у листі ситуацію з оголошенням незалежності Каталонії.

Як відомо, про свій статус автономія має оголосити не пізніше 10:00 16 жовтня. Саме це визначить подальші дії Мадрида.

Якщо до 19 жовтня відповідь не буде надано або Каталонія не відмовиться від проголошення власної незалежності, іспанські влади застосують статтю 155 конституції Іспанії, що дозволяє призупинити самоврядування регіону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іспанський уряд візьме під контроль Каталонію, якщо регіональний лідер Карлес Пучдемон двозначно відповість на питання Мадрида про те, оголосив про незалежність від Іспанії. Про це заявив міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо.