ua en ru

Лідер харківських комуністів намагалася підкупити місцева влада, - СБУ

Лідер харківських комуністів намагалася підкупити місцева влада, - СБУ Фото: Ганна Александровська

Як зазначається, за підписи під документом комуністи пропонували 9 тисяч дол

Представники КПУ, зокрема, колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська, і її син Олександр, який ховається в РФ, намагалися підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту і Президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, за підписи під документом комуністи пропонували дев'ять тисяч доларів США. У той же час, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи надали значну частину грошей.


Так, за задумом політичних диверсантів, придбані таким чином "законотворчі ініціативи" місцевих рад і такі замовні публікації в ЗМІ дали б путінської дипломатії підстави звинуватити українську владу перед міжнародним співтовариством в ігноруванні волі народу, який нібито вимагає федералізації і надання окремим регіонам додаткових повноважень, т ч. шляхом створення т. званих "вільних економічних зон", зокрема, особливого регіону Слобожанщина.

Нагадаємо, раніше лідера харківських комуністів помістили в СІЗО.