ua en ru

Лідер ДНР закликав Путіна, Меркель і Олланда "урезонити" Київ

Лідер ДНР закликав Путіна, Меркель і Олланда "урезонити" Київ Фото: ватажок ДНР Олександр Захарченко

Захарченко просить Путіна "вплинути" на Україну

Ватажок так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко заявив про недотримання мінських угод українською стороною і закликав лідерів Росії, Німеччини і Франції "урезонити" київські влади. Про це йдеться в заяві Захарченко, оприлюдненому сьогодні сепаратистським сайтом "Донецьке агентство новин".

За його словами, бойовики ДНР відвели важкі озброєння і військову техніку на встановлені відстані і неухильно дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі.

"Звертаюся до канцлера Німеччини пані Ангели Меркель і Президента Франції пана Франсуа Олланду з закликом урезонити київські влади і змусити їх нарешті дотримуватися мінські домовленості. Також звертаюся до Президента Росії Володимиру Путіну - спільно з європейськими партнерами мінськими угодами надати необхідний вплив на Україну з метою недопущення подальшого кровопролиття і порушення українською стороною досягнутих домовленостей по політичному врегулюванню в Донбасі", - сказано в заяві.

Нагадаємо, напередодні прес-служба Президента України повідомила про згоду Президента РФ Володимира Путіна на введення миротворців на Донбас. Пізніше в прес-службі російського лідера повідомили, що Росія "ніколи не заперечувала ідею введення миротворців на Донбас, але її потрібно обговорювати з самопроголошеними ДНР і ЛНР.