ua en ru

Лібертаріанська партія США висунула кандидата в президенти

Лібертаріанська партія США висунула кандидата в президенти Фото: Лібертаріанська партія США визначилася з кандидатом в президенти

У своїй передвиборчій програмі Гері Джонсон обіцяє розпустити Податкове управління США

За результатами голосування, що пройшло в Орландо (штат Флорида), Лібертаріанська партія США висунула на пост президента колишнього губернатора штату Нью-Мексико Гері Джонсона. Про це повідомляє BBC.

Серед інших претендентів на номінацію були бізнесмен Остін Пітерсен і засновник антивірусної компанії Джон Макафі.


Повідомляється, що Джонсон вже брав участь у минулих президентських виборах в 2012 році, де за нього віддали голоси близько 1,2 млн виборців (менше 1%).

У своїй передвиборній програмі він обіцяє розпустити Податкове управління США і замінити прибутковий податок національним податком з продажів.

Лібертаріанська партія бере участь у президентських виборах США з 1972 року, але її кандидати жодного разу не набирали більше 1%.

Цього року лібертаріанці сподіваються показати кращий результат, оскільки обидва фаворити передвиборних перегонів - республіканець Дональд Трамп і демократка Хіларі Клінтон - вкрай непопулярні серед виборців.

Нагадаємо, колишній кандидат в президенти США від Республіканської партії, сенатор від штату Флорида Марко Рубіо підтримує мільярдера Дональда Трампа на виборах, хоч і називає його небезпечним "шахраєм".