ua en ru

Ліберальна партія наполягає на зниженні тарифів на електроенергію для населення

Лідер Ліберальної партії, народний депутат Михайло Опанащенко вимагає від уряду негайно зменшити тарифи на електроенергію, оскільки жителі південних регіонів через відсутність газу, вугілля і високої вартості електроенергії ризикують залишитися взимку без тепла в будинках. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Вперше за останні десятиліття українці можуть залишитися взимку без тепла в будинках. Є ризик, що традиційних ресурсів для опалення будинків - газу і вугілля - просто не буде. Рівень газифікації деяких українських регіонів сьогодні складає не більше 5%. Особливо це характерно для Херсонщини, Миколаївщини та Запорізької області. У населених пунктах цих регіонів немає можливості отримувати газ для опалення, з постачанням вугілля також існують великі перебої. Але одночасно в південних регіонах - профіцит електроенергії", - повідомив він під час брифінгу.

Лідер Ліберальної партії пропонує окремою постановою НКРЕ збільшити ліміти споживання електроенергії та зменшити її вартість.

"Це дасть людям можливість забезпечувати свої сім'ї повноцінним опаленням в зимовий період. Тому Ліберальна партія вимагає від уряду, щоб населеним пунктам, де немає газопостачання та централізованого теплопостачання, була надана можливість платити за електроенергію за зниженим тарифом по 19 копійок, а ліміти споживання електроенергії були збільшені до 3600 кВт", - зазначив Опанащенко.