ua en ru

LG розпочала виробництво дисплеїв, які, ймовірно, будуть використовуватися в наступній моделі iPhone

LG Electronics Inc., один з найбільших південнокорейських виробників електроніки, оголосив про початок масового виробництва нових більш тонких дисплеїв, які, ймовірно, будуть використовуватися в наступній моделі популярного гаджета iPhone від компанії Apple. "Ми почали виробництво цих дисплеїв, і ми не очікуємо якихось перебоїв у графіку поставок", - повідомив головний виконавчий директор компанії LG Хан Сан Пум, передає Reuters.

Реліз iPhone наступного покоління очікують майбутньої осені. За даними джерел, Apple вже приступила до виробництва нової моделі iPhone на заводах в Китаї.

Наступна модель iPhone, за неофіційними даними, буде використовувати принципово нову технологію дисплея, яка дозволить зробити сенсорний екран пристрою значно тоншим. Нова технологія, на яку робить ставку Apple, дозволяє інтегрувати тактильні датчики безпосередньо в рідкокристалічний модуль, усуваючи таким чином необхідність окремого шару "тачскрин".

У поточних версіях iPhone дисплей фактично складається з трьох поверхонь: в самому низу розташовується LCD-матриця, на яку нанесена сітка електродів, а покриває все це скляна панель. Шляхом вбудовування провідного шару безпосередньо в LCD нова технологія забезпечує меншу товщину сенсорного екрану, дозволяючи також зменшити розмір акумулятора і товщину смартфона в цілому. Крім виграшу в габаритах покращиться і якість зображень, вважають аналітики.

Крім того, за неофіційними даними, дисплеї для нової версії iPhone будуть на 30% більші, ніж ті, що використовуються в поточних версіях.

Раніше з'явилися неофіційні дані про те, що виробництвом нових дисплеїв для iPhone наступного покоління займаються японські компанії Sharp і Japan Display Inc. Остання була створена минулою весною шляхом об'єднання "рідкокристалічних" активів Sony, Hitachi і Toshiba під егідою інноваційного приватно-державного партнерства Innovation Network Corporation of Japan. При цьому, як повідомляють джерела, виробники змушені долати певні труднощі, пов'язані з налагодженням виробничого процесу. Sharp оголосила, що почне поставляти нові дисплеї для iPhone вже в цьому місяці.