ua en ru

LG Electronics не просила Держспоживінспекцію про розслідування щодо неофіційно завезеної в Україну електроніки

LG Electronics Україна заявляє, що не направляла до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів запит на проведення розслідування щодо наявності в мережах українських ритейлерів неофіційно завезеної продукції. Про це повідомила прес-служба компанії.

"Компанія повідомляє, що не направляла до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів запит на проведення розслідування щодо наявності в мережах українських ритейлерів побутової техніки та електроніки, неофіційно завезеної на територію України. У свою чергу, LG Electronics Україна також не отримувала запитів з боку Інспекції на проведення такого розслідування", - йдеться у повідомленні.

У компанії заявили, що всі продукти LG, офіційно завезені на територію України, обов'язково маркуються національним знаком відповідності ("трилисником") на корпусі та упаковці. Також продукція та упаковка містять детальну інформацію про виробника і технічні характеристики українською мовою.

"Компанія LG Electronics Україна повністю виконує свої обов'язки перед державою ", - підкреслили у компанії.

Нагадаємо, 28 листопада 2013 р. на прес-конференції голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов заявив про те, що до них звернулася компанія LG Electronics Україна. За словами Сергія Орєхова, компанія LG надіслала запит на проведення розслідування наявності в мережах українських ритейлерів побутової техніки та електроніки, неофіційно завезеної на територію України, а також щодо її ризиків для здоров'я громадян України.

Ця заява спричинила великий резонанс у засобах масової інформації та серед партнерів компанії LG Electronics Україна. Компанія "LG Electronics Україна" повідомляє, що ця заява Орєхова не відповідає дійсності.

Компанія LG Electronics, Inc - виробник побутової електроніки, ключовими продуктами якого є телевізори, аудіо та відеотехніка, мобільні телефони, кондиціонери, пилососи та пральні машини. У компанії LG працює понад 93 тич. людей на більш ніж 120 підприємствах по всьому світу.