ua en ru

Lexus представив 500-сильний гібрид

На моторшоу в Сіднеї компанія Lexus представила другий варіант гібридного купе LF-LC, який отримав в назві приставку Blue. Перший прототип з таким ім'ям, що дає уявлення про те, яким може бути спортивний автомобіль майбутнього, дебютував у січні поточного року на автосалоні в Детройті.

Концепт-кар пофарбований у новий колір, який був розроблений спеціально для цього автомобіля. За словами представників «Лексуса», цей колір зустрічається в природі у напівдорогоцінного каміння опала, який видобувають в австралійських степових районах - буше.

Купе оснащене гібридною силовою установкою сумарною потужністю 500 кінських сил - це більше, ніж у будь-якого сучасного гібрида компанії. До її складу входить бензиновий двигун, що працює по циклу Аткінсона, блок акумуляторів і електромотори.

Як повідомлялося раніше, японський виробник всерйоз задумався про запуск в серію гібридного суперкара зразок LF-LC. Спочатку керівництво «Лексуса» категорично відкинуло можливість появи подібної моделі, однак позитивна реакція дилерів та потенційних покупців на детройтський прототип змусила менеджмент переглянути своє рішення.

Остаточне рішення про серійний випуск гібридного спорткупе в компанії ще не прийняли, однак, за словами керівника відділу планування нових продуктів Карла Шліхта, ймовірність появи спортивного гібрида на конвеєрі оцінюється як 50 на 50.