ua en ru

Льовочкін після злиття "Удару" з БПП буде продовжувати контролювати Київ, - мнение

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ігор Ніконов є одним з найближчих друзів колишнього глави Адміністрації Президента (АП) Сергія Льовочкіна, а нинішні домовленості про об'єднання "Удару" з "Блоком Петра Порошенко" (БПП) свідчать про згоду Президента на продовження контролю Льовочкіна над Києвом і збереження всіх його бізнесів, часто пов'язаних зі скандальними забудовами в центрі міста, заявив блогер Сергій Іванов.

Зокрема, за його словами, Ніконов і Льовочкін сім'ями відпочивають на Мальдівах.

"За вплив на мера Віталія Кличка і його оточення в Києві зберігаються всі бізнес-схеми одіозного Льовочкіна", - заявив блогер.

Він зазначає, що нинішні домовленості про об'єднання Удару з БПП свідчать про згоду президента на продовження контролю Льовочкіна по Києву і збереження всіх його бізнесів, часто пов'язаних зі скандальними забудовами в центрі міста.

"Порошенко і Кличко хочуть залишити все як є. І Ніконова/Льовочкіна в годівниці - в тому числі. Я думаю, що в такому разі потрібно було скоригувати формулювання домовленості і чесно оголосити народу, що на місцеві вибори в Київ БПП, "Удар" і "Опозиційний блок" йдуть разом. Можливо, тоді прості кияни здогадалися б, що за електоральні успіхи України несе відповідальність не тільки Схід України, але і столиця, дозволяє паразитувати на своєму тілі всіляких льовочкіним, які потім скуповують голодних жителів Луганщини, Донеччини, Дніпропетровщини та Запоріжжя", - зазначає журналіст.

Як зазначає блогер, раніше партнер Льовочкіна Дмитро Фірташ публічно на суді у Відні заявив, що всіляко підтримував партію УДАР як політичний проект, використовував з політичною метою телеканал "Інтер", і мав угоду про підтримку Петра Порошенка на президентських виборах. Зараз відбувається процес злиття "Удару" і БПП в одну партію, лідером якої, за інформацією преси, повинен стати Віталій Кличко.