ua en ru

Левченко і Смелік визнані кращими легкоатлетами 2017 року Україна

Левченко і Смелік визнані кращими легкоатлетами 2017 року Україна Фото: Юлія Левченко (noc-ukr.org)

Федерація легкої атлетики України підбила підсумки року

Визначилися кращі легкоатлети і тренери 2017 року в Україні. Про це повідомляється на сайті Федерації легкої атлетики.

Кращою легкоатлеткою була визнана Юлія Левченко, на рахунку якої в 2017 році срібло чемпіонату світу в Лондоні, бронза чемпіонату Європи в приміщеннях, золото на молодіжному чемпіонаті Європи, а також кілька подіумів на етапах "Діамантової Ліги". Крім того, українка перемогла в номінації "Висхідна зірка" європейської легкої атлетики.

Кращим легкоатлетом року назвали Сергія Смелік, який здобув перемогу на командному чемпіонаті Європи на дистанції 200 м.

Кращим тренером 2017 року був визнаний Ігор Лонський, підопічні якого в цьому році зібрали безліч нагород різних змагань.

У категорії "молоді атлети віком до 20 років" перемогли Гліб Піскунов та Аліна Шух, а кращими легкоатлетами-ветеранами другий рік поспіль визнали Велентіну Крепкіну і Івана Пушкіна.

Зазначимо, що опитування в кожній номінації проводився серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників. Голоси кожної групи були розподілені рівномірно.

Нагадаємо, цього року представниця легкої атлетики у стрибках в висоту Юлія Левченко у серпні вперше стала найкращою спортсменкою місяця в Україні.