ua en ru

Літній театр в Одесі забудовувати не будуть

Літній театр в Одесі забудовувати не будуть

Це пообіцяли в компанії, яка є власником території

На території колишнього Літнього театру, розташованого в Одеському міському саду, не буде висотного будівництва. Це пообіцяв представник компанії "Солінг" Ігор Коваленко, повідомляє Сайт міста Одеса.

Як зазначається, на сьогоднішній день дана компанія є власником цієї території. Таке рішення було прийнято сьогодні, 17 листопада, в ході зустрічі депутата міської ради від фракції "Довіряй справах" Олександра Шеремета з громадськістю, на якій був присутній керівник компанії власника.

"Останнім часом увага одеситів була прикута до ситуації, що склалася навколо Літнього театру в міськсаду. Я готовий підтвердити, що комерційна компанія володіє цією власністю з 2003 року. Разом з тим, очевидно, що інформація про можливу вирубку дерев і подальшу забудову не могла залишитися не поміченою міською владою та депутатським корпусом. Я радий, що сьогоднішня зустріч відбулася. Що ми знайшли порозуміння з компанією "Солінг" і досягли наступної угоди: ніякої забудови території та вирубки зелених насаджень компанія не проводитиме. Ми не робимо замах на приватну власність, але будь-які роботи в такому знаковому місці можуть відбуватися тільки після відкритого і публічного обговорення з представниками міської громади", - зазначив депутат міськради, член комісії з питань планування забудови територій, міського дизайну та архітектури Олександр Шеремет.

У свою чергу Ігор Коваленко підкреслив, що компанія не планує і не планувала початок ведення будівельних робіт на даній території. Крім цього, він повідомив, що питання вирубки дерев, про що раніше написав ряд ЗМІ, також не стоїть на порядку денному.

Як зазначається, на сьогоднішній день нічого не буде відбуватися без узгодження з громадськістю міста, без широкого висвітлення того, що буде відбуватися у цьому знаковому місці.

"Ми прийшли до головного висновку: нічого зрізати, вирубуватися не буде до тих пір, поки не буде чіткого розуміння у міста, що тут буде будуватися, як ця територія буде приводитися в порядок", - заявив керівник ГО "Рада громадської безпеки" Марк Гордієнко, який ініціював зустріч з власником ділянки.