ua en ru

Лісові пожежі у Каліфорнії: сотні людей змушені залишити свої домівки

Лісові пожежі у Каліфорнії: сотні людей змушені залишити свої домівки Фото: пожежу намагаються загасити 900 пожежників

Вогонь рухається дуже швидко і вже охопив великі ділянки

Кілька сотень людей були змушені залишити свої домівки через лісові пожежі в американському штаті Каліфорнія, що вирують на північ від Лос-Анджелеса. Про це з посиланням на дані офіційної влади повідомляє ВВС.

За інформацією влади штату, вогонь рухається дуже швидко і вже охопив великі ділянки. Загальна територія, яку вразили пожежі, становить близько 20 тисяч акрів (понад 8 тисяч гектарів).

Представники пожежної служби також попередили, що нині є загроза ще для близько 1000 будинків, але, якщо ситуація загостриться, то у зоні ризику опиняться близько 45 тисяч помешкань, переважно у районі долини San Fernando.


Дим від пожежі є настільки щільним, що крізь нього не видно сонця. Громадські басейни у Пасадені і Глендалі закрито через дим і випадіння попелу.

Із національного парку евакуюють також і близько 400 екзотичних тварин, зокрема і бенгальських тигрів.

Пожежу намагаються загасити 900 пожежників, використовуються вертольоти і літаки.

Пожежа розпочалася у п'ятницю, 22 липня, ввечері поблизу містечка Santa Clarita і швидко поширилася у напрямку до Національного парку.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про збереження надзвичайної (5 класу) пожежної небезпеки в частині України протягом 23-29 липня.