ua en ru

Лещенко розповів про конфлікт інтересів Дубневича

Лещенко розповів про конфлікт інтересів Дубневича Фото: Ярослав Дубневич

"Експозиція" за рік поставила скріплення і прокладки для залізниці на 173 млн гривень

Народний депутат України Сергій Лещенко в ефіру телеканалу ZIK розповів про конфлікт інтересів голови парламентського комітету з питань транспорту Ярослава Дубневича.

Українська корумпована політика - це навар, якому позаздрить Кремнієва долина у США. Там, щоб збагатіти, треба зробити по-справжньому унікальний винахід. У нас достатньо запатентувати скріплення, яке приєднує рельсу до шпали, та зобов'язати багатостраждальну українську залізницю безальтернативно купувати цей "геніальний" пристрій. А коли ти очолюєш транспортний комітет Верховної Ради, то Укрзалізниця набагато уважніше ставиться до твоїх побажань. Саме таким шляхом збагачуються брати Дубневичі - українські депутати, які задекларували найбільший об'єм готівки - понад 700 мільйонів гривень. І головне - в НАЗК немає до них запитань. Тільки за це керівниця агентства Наталія Корчак заслуговує на відставку.

Опубліковано Сергієм Лещенком 12 квітня 2017 р.

"В часи Януковича був такий Вілен Шатворян – це наближений до молодшого сина Януковича підприємець, який був депутатом від Партії регіонів. Він поставив у 2013 році скріплення і прокладки на залізницю на 48 мільйонів гривень, тобто понад 5 млн доларів. У 2014 році – зміна влади, Революція гідності – Шатворян постачає лише на 11 млн… А Дубневич постачає цю саму номенклатуру через фірму "Експозиція" на 103 млн гривень. У 2015 році Дубневич стає депутатом, складає присягу в кінці 2014 року, і сумарно по року фірма "Експозиція" Дубневича постачає ті самі скріплення і прокладки вже на суму у два рази більшу – 173 млн гривень", - сказав Лещенко.

Він також зазначив, що станом на середину минулого року сумарне постачання від фірми "Експозиція" скріплень і прокладок було 300 млн гривень. "Вони (Дубневичі, - ред.) є, фактично, єдиними, які закривають цю номенклатуру для залізниці", - заявив він.

"Ця історія є класичним прикладом конфлікту інтересів, оскільки з одного боку Дубневич очолює транспортний комітет, з іншого – його бізнес на транспорті… Він суміщає політичну і бізнесову діяльність в одному кріслі. І він збагачується за рахунок цієї політики", - додав Лещенко.

Нагадаємо, раніше "Наші гроші" писали, що ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" 27 березня уклало з ТОВ "Корпорація КРТ" шість угод на ремонт та технічне обслуговування обладнання на загальну суму 3 млн грн.

"Енергія-Новояворівськ" – підприємство-монополіст на ринку надання послуг з теплопостачання для населення. Левова частка компанії (92,36%) належить народним депутатам Богдану та Ярославу Дубневичам через "АПП “Львівське”. Решту ділять між собою два місцевих комунальних підприємства – "Новояворівськтеплокомуненерго" та "Міські електричні мережі".

Одноосібним власником ТОВ "Корпорація КРТ" також є "АПП "Львівське" братів Дубневичів. За даними Prozorro з початку 2016 року фірма отримала 18 підрядів на загальну суму 12,43 млн грн.