ua en ru

Лещенко: обшук у "свободівців" пов'язаний з тим, що екс-нардеп Янків - інструктор зі стрільби

Лещенко: обшук у "свободівців" пов'язаний з тим, що екс-нардеп Янків - інструктор зі стрільби Фото: Сергій Лещенко

Обшуки провели у справі про розстріли на Майдані в 2014 р

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко пов'язує обшук у колишніх депутатів Верховної Ради України (ВРУ) від ВО "Свобода" з тим, що "свободівець" Ігор Янків є майстром спорту і інструктором зі стрільби, що під час подій Євромайдану проживав в готелі "Україна". Про це Лещенко написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Нардеп зазначив, що обшуки провели у справі про розстріли на Майдані в 2014 р. на підставі даного сюжету телекомпанії ВВС.

"Встановлено, що в районі 9.30 ранку 20 лютого 2014 журналіст ВВС Габріель Гейтхауз знаходився біля входу в Жовтневий палац, серед протестувальників. У цей час він звернув увагу на відкрите вікно готелю" Україна "(номер 1132), з якого в якийсь момент був зроблений постріл. Він зафіксував це вікно на відеозаписі, і коли він через кілька миттєвостей після пострілу знову наводить на нього камеру, воно вже закрито", - пише парламентарій.

Нардеп зазначає, що в той момент біля Жовтневого палацу знаходилися тільки протестуючі, а співробітники "Беркута" стріляли зі сніжною барикади в районі станції метро Хрещатик, а в 9.30 перемістилися до бетонних блоків.

"У номері 1132 проживав депутат-свободівець Ігор Янків. Сусідами екс-депутата Янківа на 11 поверсі готелю Україна були тодішні нардепи-свободівці Панькевич та Сич. Деталь, про яку мало хто знає: колишній депутат Янків є майстром спорту і інструктором зі стрільби. З цієї причини у них трьох і був проведений обшук", - пояснив народний депутат.

Нагадаємо, 12 жовтня в квартирі заступника голови ВО "Свобода", колишнього віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича, в будинку заступник глави "Свободи", екс-нардепа Олега Панькевича і у замголови ВО "Свобода" Ігоря Янківа провели обшуки.