ua en ru

Лещенко: ГПУ вже три місяці затягує з поданням на арешт Бойко

Лещенко: ГПУ вже три місяці затягує з поданням на арешт Бойко Фото: Юрій Бойко

За словами Лещенка, подання про арешт Бойка було готове ще в липні

Генеральна прокуратура України (ГПУ) протягом трьох місяців затягує з поданням на притягнення до кримінальної відповідальності лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка. Про це в кулуарах парламенту повідомив член фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За моєю інформацією, в липні цього року слідчі Генеральної прокуратури підготували подання до Верховної Ради про притягнення Юрія Бойка, керівника фракції "Опозиційний блок", до кримінальної відповідальності. Віктор Шокін цей документ заблокував на своєму рівні, і подання на Юрія Бойка у Верховну Раду не потрапила. Воно вже три місяці лежить у генерального прокурора, і я так відчуваю, що відбуваються торги між представниками "Опозиційного блоку" і нинішньої влади", - заявив Левченко.

За словами Лещенка, Бойко інкримінують афери зі скрапленим газом. "Зокрема, у проекті подання, яке внесено Шокіним, Бойко інкримінують дві статті КК. Це-участь у злочинній організації, а другий злочин - це заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, власник Group DF Дмитро Фірташ буде викликаний на допит.