ua en ru

Леонід Развозжаєв зізнався в підготовці заворушень і здав Сергія Удальцова, - СК РФ

Затриманий у Києві Леонід Развозжаєв повідомив слідчим про підготовку Сергієм Удальцовим і Костянтином Лебедєвим масових заворушень на території Росії, а також про їх причетність до масових заворушень на Болотній площі, повідомляє прес-служба Слідчого комітету.

Окрім цього Развозжаєв повідомив, що заворушення фінансувалися депутатом грузинського парламенту Гіві Таргамадзе.
Слідство пообіцяло ретельно перевірити викладену Развозжаєвим інформацію, одночасно оформивши опозиціонерові явку з повинною. Там стверджують, що він 21 жовтня "сам звернувся в Головне слідче управління СК Росії" і висловив готовність співробітничати.

Тим часом раніше з'являлася інформація, що Развозжаєв встиг дістатися до Києва, де намагався отримати політичний притулок. Зробити він цього не встиг, оскільки на вулиці його схопили якісь люди в штатському і заштовхали в машину. Через деякий час з'явилася інформація, що Развозжаєв арештований строком на два місяці.

Нагадаємо, Лебедев, якого слідство підозрює в підготовці заворушень, знаходиться під арештом, а координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов випущений під підписку про невиїзд. Обидва свою провину категорично заперечують.

Читайте також: Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв арештований, не встигнувши попросити притулку в Києві