ua en ru

Lehman Brothers International Europe запропонував прискорену процедуру виплат європейським кредиторам

Lehman Brothers International Europe (LBIE) придумав, як швидше виконати свої зобов'язання перед європейськими кредиторами, пише РБК daily. Збанкрутілий два роки тому банк може розплатитися з тисячами європейських фінансових і страхових компаній вже в 2011 р., якщо вони схвалять його новий план виплат.

Аудиторська компанія Pricewater houseCoopers (PWC) повідомила вчора, що LBIE, її клієнт, збирається виплатити кредиторам близько 22 млрд дол. При цьому замість традиційної схеми, в якій кредитор і розпорядник розглядають розмір і порядок виплат в двосторонньому порядку, міжнародний аудитор пропонує новий, так званий узгоджений підхід. Його суть зводиться до того, що LBIE самостійно розрахує розмір виплат кожному кредиторові. Це дозволить істотно заощадити час і розрахуватися з кредиторами в 2011 р.

Всі деталі нового плану PWC повинні бути оголошені сьогодні. Для здійснення процедури необхідна згода 90% кредиторів. Якщо вони не підтримають цей план, то для розподілу коштів буде використана традиційна процедура - у такому разі процес виплат за боргами розтягнеться на багато років. У LBIE приблизно 6500 кредиторів, більшість з них є фінансовими установами.

Lehman Brothers оголосив себе банкротом у вересні 2008 р. Банк заявив, що на його балансі знаходиться більше 600 млрд дол. активів, при цьому обсяг боргових претензій до нього перевищував 800 млрд дол. У квітні цього року стверджувалося, що активи Lehman можуть бути розпродані протягом найближчих п'яти років як мінімум за 38,5 млрд дол. При цьому банк до цих пір відмовляється називати точні цифри компенсацій.