ua en ru

На лікуванні за кордоном перебувають 22 поранених в АТО

На лікуванні за кордоном перебувають 22 поранених в АТО Фото: у Міноборони розповіли про лікування учасників АТО

До військових частин продовжує надходити медичне майно, закуплене за кошти держбюджету та благодійників

На лікуванні за кордоном перебуває 22 військовослужбовці, поранені під час антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, а у закладах охорони здоров’я Міноборони України - 120 військових ЗСУ. Про це повідомила на брифінгу начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

Зі слів Гаврилюк, 45 учасників АТО проходять реабілітацію у санаторно-курортних закладах, а всього з початку року реабілітаційне лікування отримали 344 військовослужбовці.


Крім того представник Міноборони повідомила, що до військових частин продовжує надходити медичне майно, як закуплене за кошти держбюджету, так і від вітчизняних та іноземних благодійників.

"Станом на кінець червня Міноборони закупило медикаментів на суму майже 83 млн гривень та 26 млн витратило на закупівлю медичного обладнання. Крім того, до військово-медичних закладів та військових частин ЗСУ надходить благодійна допомога. Станом на сьогодні надійшло медичного майна у грошовому еквіваленті на суму близько 363 млн гривень", - розповіла Гаврилюк.

Нагадаємо, з початку року за державні кошти протезування за кордоном було здійснено 5 учасникам антитерористичної операції на Донбасі.