ua en ru

На лікування українців за кордоном додатково виділено 186 млн гривень

На лікування українців за кордоном додатково виділено 186 млн гривень Фото: на лікування українців за кордоном виділили додаткові кошти (РБК-Україна)

Президент підписав закон про внесення змін у державний бюджет

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у закон "Про Державний бюджет України на 2017 рік", що передбачає, зокрема, виділення додатково 186 млн гривень на програму "Лікування громадян України за кордоном". Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомляється, після отримання довідки Міністерства фінансів про виділення додаткових коштів, Моз направить на погодження зміни в паспорт зазначеної бюджетної програми.

В найближчі дні, відразу після перерахування коштів на рахунок Казначейства, відбудеться екстрене засідання Комісії по направленню громадян на лікування за кордон, на якому планується підготувати всі необхідні документи і погодження, а саме: уточнити списки пацієнтів на відправку, з'ясувати їх стан.

Крім того, чиновники Моз обіцяють зв'язатися з лікарями, структурними підрозділами з питань охорони здоров'я для вирішення всіх формальних питань, а також підготувати інформаційні листи для зарубіжних клінік про гарантії оплати за лікування українців.

Нагадаємо, Кабінет міністрів додатково виділить 200 млн гривень на програму "Доступні ліки".