ua en ru

Кабмін додатково виділить 200 млн гривень на програму "Доступні ліки"

Кабмін додатково виділить 200 млн гривень на програму "Доступні ліки" Фото: Павло Розенко (УНІАН)

До 5 серпня уряд оприлюднить оновлений перелік лікарських препаратів програми

Кабінет міністрів України додатково виділить 200 млн гривень на фінансування програми "Доступні ліки". Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні програма "Доступні ліки" налічує 160 безкоштовних або з незначною доплатою ліків від серцево-судинних захворювань, астми і діабету. Хочу повідомити, що, як ми і обіцяли, дана програма буде розширена, і сьогодні формується новий реєстр лікарських препаратів вартістю 200 млн гривень", - заявив він.

Крім того, Розенко зазначив, що вже подані пропозиції приблизно на 210 препаратів. Таким чином реєстру, який діє сьогодні, буде розширено ще мінімум на 50 одиниць найближчим часом.

Віце-прем'єр також додав, що до 5 серпня 2017 року планується оприлюднити оновлений перелік лікарських препаратів, де будуть представлені ліки як від вітчизняних, так і зарубіжних виробників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України розширить перелік препаратів, вартість яких будуть відшкодовувати в рамках програми "Доступні ліки".