ua en ru

Лебедєв скасував рішення про розподіл квартир у Києві службовцям Генштабу ВС

Міністр оборони України Павло Лебедєв скасував рішення щодо розподілу квартир в Києві посадовим особам Генерального штабу Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

За результатами службового розслідування, проведеного стосовно отримання посадовими особами Генштабу службового житла в Києві Лебедєвим прийнято ряд рішень.

"Враховуючи підтверджені факти допущених порушень при розподілі квартир, і висновки комісії, яка проводила службове розслідування, скасовано рішення про надання жилої площі адмірала Кабаненку І.В. та старшому лейтенанту Барабашук О.В.", - йдеться в повідомленні міністерства.

Крім того, раніше затверджені рішення про оголошення складу житлової комісії гарнізону Києва від 16 травня 2013 р. № 7 скасовані як такі, що видані з перевищенням повноважень і не відповідають вимогам наказів Міноборони.

"З метою недопущення в майбутньому подібних випадків, начальнику Генерального штабу - Головнокомандувачу Збройних Сил України генерал-полковнику Замані В.М. та начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління збройних сил України Грузинської Я.О. доручено впорядкувати та зробити більш прозорим для громадськості: ведення квартирного обліку у військових частинах, гарнізонах та квартирно-експлуатаційних органах; ведення облікових справ військовослужбовців і осіб, звільнених з військової служби в запас або у відставку та членів їх сімей; порядок обліку житлової площі, яка надходить до гарнізонів для розподілу серед військовослужбовців", - йдеться в розпорядженні Лебедєва.

За рішенням глава Міноборони, військовослужбовці та працівники ЗС України, які допустили порушення, виявлені під час службового розслідування, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності наказами відповідних командирів та начальників.