ua en ru

Ле Пен пообіцяла домагатися скасування санкцій щодо Росії

Ле Пен пообіцяла домагатися скасування санкцій щодо Росії Фото: Марін Ле Пен

Про це кандидат в президенти Франції повідомила спікеру Держдуми

Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен заявила спікеру Державної думи Росії В'ячеславу Володіну, що буде домагатися скасування санкцій щодо Росії. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Я завжди виступала за скасування санкцій, які вважаю контрпродуктивними. Я вважаю зневагою демократичних прав заборону парламентаріям розмовляти один з одним. Сподіваюся, що я зможу відстояти позицію, згідно з якою ми скасували б "чорні списки" щонайменше, на території Франції", - заявила кандидат в президенти Франції.

Згідно з інформацією видання, напередодні стало відомо, що Марін Ле Пен їде в Москву для обговорення російсько-французького співробітництва у боротьбі з тероризмом на запрошення Держдуми Росії. Зустріч спікера Державної думи і кандидата в президенти Франції відбулася за місяць до першого туру голосування на президентських виборах у Франції.

Ле Пен неодноразово закликала до зближення із Росією і є відвертим прихильником президента Росії Володимира Путіна. Стосунки кандидата в президенти Франції з Москвою опинилися в центрі уваги під час передвиборної кампанії через кредит у розмірі 9,7 мільйона доларів, який партія "Національний фронт" прийняла від російського банку в 2014 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Марін Ле Пен закликала до радикальних змін у зовнішній політиці Франції, пообіцявши в разі перемоги на виборах переглянути членство країни в Європейському союзі. Вона також поставила під сумнів роль НАТО і виступає за зближення з Росією.