ua en ru

Ле Пен намагалася взяти кредит на 3 млн євро в російському банку, - ЗМІ

Ле Пен намагалася взяти кредит на 3 млн євро в російському банку, - ЗМІ Фото: кандидат у президенти Франції від ультраправої партії "Народний фронт" Марін Ле Пен

Ле Пен намагалася отримати кредит в російському банку "Стратегія" для фінансування своєї передвиборчої кампанії

У п'ятницю, 31 березня, французький веб-сайт Мediapart розмістив інформацію про те, що кандидат в президенти Франції від ультраправої партії "Народний фронт" Марін Ле Пен 15 червня 2016 року спільно з партійним керівництвом намагалася отримати 3 мільйони євро кредиту в російському банку "Стратегія" для фінансування своєї передвиборчої кампанії, передає EUobserver.

На веб-сайті був опублікований внутрішній документ партії "Національний фронт", що свідчить про спробу взяти 3 мільйони євро в кредит під 6 % річних.

У ще одному документі, опублікованому Мediapart, йдеться про те, що кошти повинні були використовуватися для витрат на передвиборчій кампанії, і повинні були бути підключені до банківського рахунку, відкритого на ім'я Ле Пен.

Повідомляється, що Ле Пен від коментарів відмовилася. Скарбник партії "Національний фронт" Уоллеран де Сен-Жюст розповів, що цей кредит був "просто проектом з якого нічого не вийшло".

Mediapart не уточнив, чи отримав у підсумку "Національний фронт" гроші чи ні.

Зазначимо, що Ле Пен і її батько не заперечують, що в минулому році отримали 11 мільйонів євро з іншого російського банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за прогнозами економістів, євро може сягнути 15-річного мінімуму, якщо лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен переможе на президентських виборах у Франції.