ua en ru

Ле Пен запропонувала створити альтернативу Євросоюзу

Ле Пен запропонувала створити альтернативу Євросоюзу Фото: Ле Пен прагне розвалу ЄС

На її думку, необхідно створити нову, аналогічну ЄС організацію

Кандидат у президенти Франції від "Національного фронту" Марін Ле Пен запропонувала створити організацію, яка стане альтернативою Європейському Союзу. Про це політик заявила 1 травня 2017 року, передає місцева газета Le Journal de Saone et Loire.

"Я європейка", - заявила Ле Пен, додавши, що бажає розпаду Європейського Союзу.

Але це, як зазначила лідер "Нацфронту", на її думку, необхідно для того, щоб створити нову, аналогічну організацію, яку також "можна було б назвати Євросоюзом".

"Я збираюся почати переговори з цілої низки питань, у тому числі про питання нашої комерційної свободи, а також контролю наших кордонів і єдиної валюти", - пояснила учасниця президентських перегонів у Франції, додавши, що, на її думку, "щоб виграти справу, потрібно, щоб єдина валюта перетворилася в по-справжньому загальну".

Нагадаємо, раніше Ле Пен заявила, що євро є для Франції "тягарем". За словами політика, "валюту необхідно контролювати і пристосовувати" до економіки країни, інакше грошові одиниці тільки обтяжують. На початку січня вона також пропонувала вести всі розрахунки в єдиній валюті ECU (European Currency Unit). Ця грошова одиниця використовувалася в ЄС у 1979-1998 роках.