ua en ru

Ле Пен має намір відмовитися від стратегії Frexit, - Daily Telegraph

Ле Пен має намір відмовитися від стратегії Frexit, - Daily Telegraph Фото: Марін Ле Пен

Також "Національний фронт" відмовиться від повернення франка замість євро

Лідер французької правої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен має намір відмовитися від планів, які передбачають вихід Франції з Євросоюзу (так званий Frexit). Про це повідомила британська газета Daily Telegraph.

Повідомляється, що Ле Пен відмовиться від планів покинути Європейський Союз і від планів відновити французький франк, визнавши, що її стратегія виявилася дорогої помилкою для "Національного фронту".

"Фрексіту не буде. Ми звернули увагу на те, що нам сказали французи", - сказав Бернард Моно, головний економічний стратег партії.

Керівництво партії має намір провести форум після парламентських виборів в наступному місяці, щоб розробити абсолютно нову політику.

"Я продовжую думати, що євро технічно нерентабельне, але нам немає сенсу наполегливо наполягати на цьому. Відтепер наша політика буде полягати в перегляді договорів ЄС, щоб дати нам більше контролю над нашим бюджетом і банківськими правилами", - сказав він The Telegraph.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ле Пен візьме участь у парламентських виборах у Франції. Вона буде балотуватися в Національні збори від міста Енен-Бомон.