ua en ru

Ле Пен дистанціювалася від європейського руху екс-стратега Трампа

Ле Пен дистанціювалася від європейського руху екс-стратега Трампа Фото: Марін Ле Пен (GettyImages)

Ле Пен сказала, що Беннон не європеєць, а американець, який хоче створити відповідний аналітичний центр

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен дистанціювалася від руху колишнього головного стратега Дональда Трампа Стіва Беннона, заявивши, що "тільки європейці врятують континент". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Associated Press.

Ле Пен заявила в понеділок, що вона хотіла б прояснити "чимало домислів" щодо намірів Беннона створити організацію "Рух", яка повинна була привести до успіху ультраправі партії Європи.

Ле Пен сказала, що Беннон не європеєць, а американець, який хоче створити відповідний аналітичний центр.

"Але ми і тільки ми визначаємо політичну силу, яка народиться з європейських виборів, тому що ми прив'язані до нашої свободи, прив'язані до нашого суверенітету, і ми разом, представники різних народів Європи, є тими, хто сформує політичні сили для збереження Європи", - сказала Ле Пен.

Нагадаємо, що французький суд вирішив зобов'язати Марін Ле Пен психіатричній експертизі.

Публікації, які стали приводом для розслідування, були зроблені Ле Пен в 2015 році. Тоді журналіст телеканалу BFM порівняв "Національний фронт" Ле Пен з екстремістськими групами кшталт "Ісламської держави". Ле Пен відповіла на критику, опублікувавши у своєму Twitter зображення страти американського журналіста Джеймса Фоулі і йорданського льотчика, який потрапив до рук бойовиків "ІГ" під час операції в Іраку. Фоулі був обезголовлений ісламістами, а льотчик - спалений живцем. Таким чином політик спробувала продемонструвати різницю "Національного фронту" і "ІГ".