ua en ru

У ЛДНР підтвердили, що утримують 71 українського заручника, - Геращенко

У ЛДНР підтвердили, що утримують 71 українського заручника, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Також в ОРДО повідомили, що перевіряють інформацію про зміст ще 6 українців

У самопроголошених "Луганської народній республіці" і "Донецької народній республіці" підтвердили утримання в заручниках 71 українця. Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, перший віце-спікер Верховної Ради VIII скликання Ірина Геращенко у своєму Facebook.

Повідомляється, що 56 осіб, у тому числі українські військові в Макіївській колонії, находяться в ОРДО, а в ОРЛО -14 осіб.

Також в ОРДО повідомили, що перевіряють інформацію про зміст ще 6 українців - в тому числі журналіста Станіслава Асєєва і Людмили Сурженко, що зникла на КПВВ "Станиця Луганська".

"ОРДЛО в ультимативному тоні вимагає звільнення 63 злочинців, які не мають ніякого відношення до конфлікту на Донбасі", - заявила Геращенко.

Також вона заявила, що влада України готова до компромісу, щоб витягти українських військовополонених.

"Наступні переговори в режимі скайп очікуються 31 липня. Сподіваюся, вони пройдуть вже після переговорів у нормандському форматі і будуть результативними", - сказала перший віце-спікер.

Мінськ. Сьогодні українську сторону в гуманітарній підгрупі представляли Уповноважена ВР з прав людини Ст. Лутковська ...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 19 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мінську (Білорусь) сьогодні, 19 липня 2017 року, почалося засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України