ua en ru

В "ЛДНР" нова хвиля примусової мобілізації: кого забирають на війну

В "ЛДНР" нова хвиля примусової мобілізації: кого забирають на війну Фото: в ОРДЛО проводять нову хвилю мобілізації (facebook com mod mil rus)

На території ОРДЛО розпочалася нова хвиля примусової мобілізації. На війну забирають непридатних та чоловіків, які мали "відстрочку".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

Нова хвиля розпочалася 1 серпня. Окупанти намагаються доукомплектувати підрозділи, які зазнали втрат. Зокрема, нові мотострілецькі батальйони формують у складі 2 армійського корпусу (Луганськ) російських окупаційних військ.

Розвідка зазначає, що мобілізацію активно проводять в окупованому Луганську. За 40 хвилин на ринку забрали два автобуси чоловіків, більшість із яких вантажники.

В Алчевську чоловіків забирали прямо посеред вулиць. У місті Хрустальне на вулицях з'явилося більше патрулів. Вони забирають чоловіків без пояснень до військкомату. Також почалися облави по підприємствах і установах, де працюють чоловіки, придатні до воєнної служби.

Населення ОРДЛО обурене, а чоловіки переховуються. Крім того, поширюється невдоволення серед мобілізованих через ставлення командирів.

"Поширюється інформація, що росіянам видають сучасні бронежилети і каски, а місцевим амуніцію зразка 1941-1945 років", - пояснили у розвідці.