ua en ru

Лавров заявив, що Україна має намір зробити з миротворців ООН "окупаційні війська"

Лавров заявив, що Україна має намір зробити з миротворців ООН "окупаційні війська" Фото: Сергій Лавров (flickr.com/mfarussia)

Глава МЗС РФ заявив про "саботаж проекту резолюції" з боку України

Міністр закордонних справ Російської Федерації (МЗС РФ) Сергій Лавров вважає, що Україна має намір зробити з миротворців ООН на Донбасі "окупаційні війська". Про це Лавров заявив під час прес-конференції з главою МЗС Республіки Білорусь Володимиром Макєєвим, передає прес-служба МЗС РФ.

"Наша позиція зафіксована в проекті резолюції, яка вже кілька місяців лежить на столі Радбезу ООН. Її обговорення саботує, перш за все, Україна", - заявив Лавров.

За його словами, Україна не хоче забезпечити безпеку спостерігачів ОБСЄ, які виконують функції з контролю за дотриманням мінських домовленостей, а "ввести окупаційні війська, перерізати всі контакти Донбасу з зовнішнім світом, і встановити свої порядки, повністю ігноруючи мінські домовленості".

Крім того, за словами Лаврова, необхідна згода не тільки Києва, але і самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік".

"Ми будемо готові, щоб цей проект резолюції обговорювалося максимально швидко, але при повному розумінні, що його остаточне формулювання повинне бути прийнятним проголошеним республікам. Напевно, у цьому зв'язку необхідно провести з ними прямі переговори", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив про готовність Білорусі направити миротворців в Україну.