ua en ru

Лавров запевнив Дещицю, що РФ не має наміру використовувати військову силу у східних і південних областях України, - МЗС України

Министр иностранных дел России Сергей Лавров заверил глава государства прибыл министра иностранных дел Украины Андрея Дещицу в том, что РФ не намерена использовать военную силу в восточных и южных областях Украины.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (на фото праворуч) запевнив в.о. міністра закордонних справ України Андрія Дещицю (ліворуч) у тому, що РФ не має наміру використовувати військову силу у східних і південних областях України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України за підсумками зустрічі двох міністрів 24 березня в Гаазі.

"Сергій Лавров запевнив, що Росія не має наміру використовувати військову силу у східних і південних областях України", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, сторони домовилися про проведення екстрених консультацій на рівні міністерств закордонних справ і оборони двох країн.

Лавров запевнив Дещицю, що РФ не має наміру використовувати військову силу у східних і південних областях України, - МЗС України

(Фото: Twitter @MID_RF)

При цьому Дещиця, як наголошується, висловив протест щодо дій російської сторони у Криму і запевнив, що Україна продовжує розглядати Крим як невід'ємну частину своєї території.

Нагадаємо, 24 березня в Гаазі, напередодні саміту з ядерної безпеки, пройшла зустріч глав зовнішньополітичних відомств України та Російської Федерації Андрія Дещиці та Сергія Лаврова. Це перша зустріч глав МЗС обох країн після відсторонення Верховною Радою України Віктора Януковича з посади Президента.