ua en ru

Лавров: РФ і Захід не будуть зберігати колишні відносини

Лавров: РФ і Захід не будуть зберігати колишні відносини Фото: Сергій Лавров

Лавров заявив, що співпраця можлива лише на рівноправних і взаємовигідних умовах

Російська Федерація та країни Заходу більше не будуть зберігати колишні відносини. Про це сьогодні, 26 січня 2016 року, заявив журналістам міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє "Інтерфакс".

"Наші західні колеги іноді кажуть, що з Росією "бізнесу, як зазвичай" не буде, і я переконаний, що це саме так. В цьому ми погоджуємося з ними... Більше не буде "бізнесу, як зазвичай", коли нам намагалися нав'язувати домовленості, які враховують насамперед інтереси або Євросоюзу або США, і переконували, що це не завдасть шкоди нашим інтересам. Ця історія закінчена", - сказав Лавров.

Разом з тим, як повідомляється, глава російського МЗС заявив, що Москва готова тісно співпрацювати із західними партнерами, у тому числі з США і Європою. Але це можливо лише в тому випадку, якщо відносини будуть рівноправними і взаємовигідними.

Крім того, Лавров відзначив необхідність "невтручання у внутрішні справи один одного" і "поваги принципових інтересів кожної сторони".

Як повідомляється, Лавров заявив, що західні країни "продовжують отримувати односторонні вигоди, і навіть карати нас за самостійну зовнішню політику", зазначивши, що Москва буде враховувати це у своїх діях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація та Сполучені Штати Америки підтвердили підтримку "мінських домовленостей" по Україні.