ua en ru

Лавров: РФ підтримає зустріч лідерів нормандського формату після виконання "формули Штайнмайєра"

Лавров: РФ підтримає зустріч лідерів нормандського формату після виконання "формули Штайнмайєра" Фото: Сергій Лавров (flickr.com/mfarussia)

Лавров заявив, що РФ тісно співпрацює з Францією з питання врегулювання ситуації в Україні

Міністр закордонних справ Російської Федерації (РФ) Сергій Лавров заявив, що Росія підтримає зустріч лідерів нормандського формату після виконання "формули Штайнмайєра". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС РФ.

Як повідомляється, Лавров в інтерв'ю французьким виданням заявив, що РФ тісно співпрацює з Францією в рамках врегулювання ситуації в Україні з питання виконання мінських домовленостей.

"Мова заходить про те, щоб провести чергову зустріч в нормандському форматі. Було два саміти - в Парижі в 2015 році і в Берліні в 2016 році. Ми за те, щоб відбувся третій саміт", - заявив він.

При цьому Лавров зазначив, що черговий саміт "потрібно добре підготувати, щоб лідерам чотирьох держав не було ніяково від того, що рішення попередніх самітів не виконуються".

Зокрема, він зазначив, що РФ підтримає проведення нового саміту після розведення сил і засобів в трьох населених пунктах в зоні конфлікту на Донбасі і після надання особливого статусу Донбасу.

"Як тільки ми хоча б у цих двох напрямах виконаємо те, про що говорили лідери, ми будемо "за" проведення чергового саміту", - заявив він.

Відзначимо, "формула Штайнмайера" передбачає надання особливого статусу Донбасу.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що РФ наполягає на введенні закону про особливий статус Донбасу за "формулою Штайнмайєра".

Додамо, представник України у підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Олександр Моцик заявляв, що ситуація на переговорах у Мінську близька до тупикової через позицію Російської Федерації.