ua en ru

Лавров закликає до якнайшвидшого початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між ЄАЕС та ЄС

Лавров закликає до якнайшвидшого початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між ЄАЕС та ЄС
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров закликає до якнайшвидшого початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) і Євросоюзом (ЄС).

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров закликає до якнайшвидшого початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) і Євросоюзом (ЄС). Про це він заявив під час вступного слова на спільному засіданні колегій МЗС Росії і МЗС Республіки Білорусь в Мінську 18 листопада, передає прес-служба російського МЗС.

"Закликаємо Єврокомісію і країни-члени ЄС приступити до предметної роботи з формування в перспективі єдиного економічного та гуманітарного простору від Атлантики до Тихого океану з опорою на принцип неподільності безпеки, включаючи швидкий початок переговорів про створення зони вільної торгівлі між ЄАЕС і ЄС", - заявив Лавров.

При цьому глава МЗС РФ упевнений, що "точка неповернення" не пройдена.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер виступив за проведення переговорів між ЄС і Євразійським союзом.