ua en ru

Лавров закликав Захід "відключити генератор напруженості" кризи в Україні

Лавров закликав Захід "відключити генератор напруженості" кризи в Україні Фото: міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Глава МЗС РФ вважає, військовий конфлікт на сході України можна зупинити лише через виконання Мінських угод

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров висловив сподівання, що Захід в закритих контакти з українським керівництвом став активніше вимагати у Києва виконання мінських домовленостей. Про це заявив глава російського зовнішньополітичного відомства під час виступу на п'ятій Московській міжнародній конференції з безпеки.

"Необхідно, нарешті, відключити живлення потужного генератора напруженості в європейських справах, яким є криза в Україні. Єдиний шлях - чесно реалізувати мінський комплекс заходів і, перш за все, змусити київську владу виконати взяті на себе зобов'язання", - заявив Лавров.


На думку Лаврова, в даний час зростає усвідомлення таких дій у наших західних партнерів, але в даний час "вони соромляться говорити про це голосно і публічно".

"Сподіваюся, що у своїх закритих контакти з керівництвом України цю лінію вони стали проводити набагато більш наполегливо", - заявив він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявил, що НАТО зацікавлене в "розкол" України