ua en ru

Лавров закликав міністрів ФРН, Польщі та Франції натиснути на українську опозицію для виконання домовленостей від 21 лютого

Міністерство закордонних справ Росії закликало міністрів закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі Франк-Вальтера Штайнмаєра, Лорана Фабіуса та Радослава Сікорського натиснути на українську опозицію для виконання домовленостей, досягнутих 21 лютого по врегулюванню ситуації в Україні.

Міністерство закордонних справ Росії закликало міністрів закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі Франк-Вальтера Штайнмаєра, Лорана Фабіуса та Радослава Сікорського натиснути на українську опозицію для виконання домовленостей, досягнутих 21 лютого по врегулюванню ситуації в Україні. Про це йшлося в телефонній розмові міністра закордонних справ РФ з його колегами з Німеччина, Польщі та Франції, передає прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

Лавров висловив саму серйозну заклопотаність з приводу подій відбувається в Раді.

"Опозиція не тільки не виконала жодної зі своїх зобов'язань, але вже висуває все нові вимоги, йдучи на поводу у збройних екстремістів і погромників, дії яких представляють пряму загрозу суверенітету та конституційного ладу України", - наголошується в повідомленні.

Лавров закликав Німеччину, Польщу і Францію як країни, які засвідчили підписання угоди від 21 лютого, використовувати свій вплив на опозицію, щоб домогтися його негайного виконання

"Пора припинити вводити в оману світову громадськість і робити вигляд, ніби сьогоднішній Майдан представляє інтереси українського народу", - підкреслюється в заяві російського МЗС.

Штайнмайер, Фабіус і Сікорський розділили стурбованість російської сторони, визнали невиконання опозицією своєї частини зобов'язань і обіцяли терміново вжити додаткових заходів з метою забезпечення реалізації досягнутих домовленостей.