ua en ru

Лавров закликав Клімкіна сприяти конструктивній взаємодії зовнішньополітичних відомств Росії та України

Міністр закордонних справ Сергій Лавров провів телефонну розмову з новопризначеним міністром закордонних справ України Павлом Климкиным, в якій закликав сприяти конструктивній взаємодії зовнішньополітичних відомств Росії і України.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров провів телефонну розмову з новопризначеним міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним (на фото), в якій закликав сприяти конструктивній взаємодії зовнішньополітичних відомств Росії і України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

"20 червня у розвиток телефонної розмови Президента Російської Федерації В.В. Путіна з Президентом України П.О. порошенком (19 червня 2014 року) відбулася бесіда по телефону Міністра закордонних справ Російської Федерації С.В.Лаврова з Міністром закордонних справ України П.А. Клімкіним. З російської сторони була висловлена надія, що на цій посаді П.А.Клімкін буде сприяти конструктивній взаємодії зовнішньополітичних відомств Росії і України", - наголошується в повідомленні

Міністри обговорили заходи по врегулюванню ситуації в Україні, в тому числі в контексті Женевського заяви від 17 квітня.

"З російської сторони була відзначена важливість якнайшвидшої деескалації конфлікту, ослаблення напруженості і забезпечення безпеки всіх громадян України, широкого загальнонаціонального діалогу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада призначила Павла Клімкіна главою МЗС замість Андрія Дещиці.