ua en ru

Лавров пригрозив ЄС "важкими наслідками" за спроби ізолювати Росію

Лавров пригрозив ЄС "важкими наслідками" за спроби ізолювати Росію Фото: Сергій Лавров

За його словами, бажання РФ налагодити партнерство з ЄС не підтримали деякі західні держави

Голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що спроби ізолювати РФ не раз приводили до важких наслідків для всієї Європи. Про це він сказав, виступаючи на російсько-німецькому форумі "Потсдамські зустрічі", передає ТАСС.

"Історія не раз показувала, що спроби ізолювати Росію незмінно приводили до важких наслідків для всього континенту. У той час як активне залучення нашої країни в його справи супроводжувалося тривалими періодами його стабільності", - підкреслив голова російського МЗС.

Крім того, Лавров наголосив, що бажання Росії налагодити партнерство з Європою не отримало підтримки з боку деяких західних держав.

"Ми наполегливо спонукали партнерів ліквідувати візовий бар'єр, очевидний анахронізм, який стримує розширення торгово-інвестиційних, культурно-гуманітарних зв'язків. На жаль, наше щире бажання налагодити партнерство не отримало підтримки з боку держав Заходу", - зазначив Лавров.

Нагадаємо, президент Болгарії Росен Плевнелієв вважає, що Російська Федерація кібератаками намагається розколоти Європу.