ua en ru

Лавров звинуватив США в спробах вербувати російських дипломатів

Лавров звинуватив США в спробах вербувати російських дипломатів Фото: Сергій Лавров

Пєсков підтвердив інформацію про спроби США вербувати російських дипломатів

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив США в спробах вербувати російських дипломатів. Про це глава російського зовнішньополітичного відомства заявив на прес-конференції за підсумками 2016 року, повідомляють російські ЗМІ.

"Якщо говорити про вербувальні підходи, то ми не оприлюднювали повну статистику на цей рахунок, але за останні кілька років, особливо під час другого терміну адміністрації Барака Обами, така недружня активність щодо наших дипломатів наростала", - зазначив Лавров.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував слова Лаврова. Він підтвердив, що на російських дипломатів чинився тиск, проте, за його словами, цю інформацію не надавали широкого розголосу.

"Інформація про випадки вербування не оприлюднювалася нами, зазвичай це не прийнято робити, але коли йде така агресивна не дружня риторика з боку адміністрації США, то, звичайно, не зайвим було б нагадати, що такі випадки неодноразово мали місце", - відповів Пєсков.

Пєсков вважає, що все це свідчить про досить недружнью лінію щодо Росії.

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп заявил, що готовий запропонувати президенту Росії Володимиру Путіну зняття санкцій в обмін на скорочення ядерних арсеналів.