ua en ru

Керрі і Лавров обговорили врегулювання конфлікту в Сирії

Керрі і Лавров обговорили врегулювання конфлікту в Сирії Фото: у глави МЗС РФ відбулася розмова з держсекретарем США Джоном Керрі

Згідно з МЗС РФ, в ході телефонної розмови також порушувалися питання по Україні та Нагірному Карабаху

Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров у п'ятницю, 29 квітня, обговорили по телефону врегулювання конфлікту в Сирії і ситуацію в Україні. Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

У повідомленні наголошується, що сторони обговорили питання забезпечення у Сирії блокованих районів гуманітарною допомогою і подальше збереження і зміцнення режиму припинення вогню.


Лавров заявив, що необхідно надати можливість сирійським курдам брати участь у переговорах між владою країни і опозицією і що формування помірної опозиції повинні якнайшвидше відмежуватися від угруповань "Ісламська держава" і "Джабхат ан-Нусра".

Повідомляється, що крім сирійського конфлікту і ситуації в Україні Лавров і Керрі обговорили Нагірний Карабах і "деякі питання двосторонніх відносин".

За твердженням російського зовнішньополітичного відомства, розмову було ініційовано американською стороною.

Нагадаємо, раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров прокоментував пропозицію США, озвучену держсекретарем Джоном Керрі, щодо розділу Сирії на зони впливу.